About

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunes, 4 de noviembre de 2013

Presentació

Per fi la primera entrada. Pensava que no trobaria mai el moment d'encetar aquest blog. La veritat és que tot i havent deixat la vida rutinària i aborrida a 9.000 km, aquest nou tipus de vida que porto, per ara, no em dóna gaire temps lliure. Viatjar no és anar de vacances a no ser que facis turisme, i no és el meu cas. Penso que entre un turista i un viatger hi han moltes diferències. El turista no sap on ha estat, en canvi el viatger no sap on anirà. Viatjar comporta una serie de rutines diàries a les que encara m'estic habituant. Viatjar implica sacrificar certa comoditat, cosa que pot ser tant imperfecte com quedar-se quiet a casa. Tot és tracta d'acostumar-s'hi i seguir el nou ritme de vida. Se que poc a poc tot anirà més rodat. La qüestió, però, és que ja he trobat un racó del meu temps per començar a compartir aquesta experiència. 

Donar la volta al món... "Tu estàs penjat!" Ha estat el que m'han dit de la majoria de gent quan m'han preguntat què faria durant aquest pròxim any. "Com pots deixar la familia, els amics, una bona feina i un bon sou en aquests temps!" Continuaven... "I què faràs desprès?" Ningú sap què estarà fent d'aquí a un any! Ens casem amb el futur? No. Jo l'únic que sabia era que el que estava fent fins ara no m'agradava. Sentia que m'estava podrint. Ofegant-me en la rutina. Cada dia era el mateix i no em conformava en deixar passar la meva vida així. Això és molt curt com per desaprofitar-ho d'aquesta manera. Per què seguir fent dia rera dia una cosa que no t'agrada? Només es tractava de ser valent i dir prou. I així ho vaig fer. Entenc que per prendre aquesta decisió s'han de cumplir una serie de condicions ja que hi ha certs lligams dels quals no tots ens en podem desprendre. Fills, hipoteques... Jo vaig poder reunir tots els requisits i m'he convertit en un dels pocs afortunats que podem complir el somni de la majoria de gent, donar la volta al món, i que millor que poder-ho fer als 30 anys, amb una experiència i maduresa necessàries per treure`n el màxim profit. 

La decisió no va ser fàcil. Al contrari, tot i que era un somni, va ser molt dur. Desfer la teva vida còmode i posar-la en una motxilla de 46L no és gens fàcil. Abandonar a la familia, persones que estimes i grans amics per marxar ben lluny durant un llarg periode de temps és dur. Es passa molt malament. Tot i que tu estàs complint el teu somni no pots evitar posar-te a la pell dels demès, i et dona la sensació de que t'estàs convertint en un autèntic egoïsta que només pensa en ell. Suposo que totes les persones a les qui la meva marxa els ha fet mal algun dia m'entendran. Viatjo no per canviar de lloc sinó per canviar d'idees. 

I aquí estic. Complint un somni. Viatjant. Vaig sortir ara fa 5 dies de Barcelona. Vol directe Barcelona-Sao Paulo. La idea és viatjar durant uns 9 mesos per tots els continents. No hi ha un itinerari pactat al 100% ja que tot s'anirà improvitzant al dia a dia. Per fer-se una idea però el recorregut podria ser; 

BRASIL-PARAGUAY-URUGUAY-ARGENTINA-CHILE-BOLIVIA-PERÚ-ECUADOR-COLOMBIA-PANAMÀ-USA-HONG KONG-JAPÓ-XINA-TIBET-NEPAL- (TOT SUDEST ASIÀTIC)-AUSTRÀLIA-ETIOPÍA-RUSIA

Més endavant, a mesura que vagi rodant, faré un apartat explicant millor l'itinerari amb les corresponents entrades de cada país. 

I bé, no vull allargar massa aquesta presentació del blog ja que si em posés a explicar els motius de per què ho faig, podria passar-mi tota la nit i publicar-ho en facicles. Espero a partir d'ara acostumar-me a la dinàmica d'anar escrivint sovint, relatant les meves vivències, experiències, fotos, anècdotes, etc.  



"La gent viatja per conèixer l'altre, la seva història i costums,
 perquè en descobrir el que és diferent, 
s'aprèn més sobre si mateix ". 
Anònim





10 comentarios:

  1. GRAN presentació, Joan!!! Aniré seguint la teva aventura! Que vagi genial i no deixis de divertir-te i viure-ho al màxim!!! Un petonàs des de Montblanc!

    ResponderEliminar
  2. Per fi! Crec que d'aquesta manera viatjarem una mica i semblarà que siguis molt a prop. Força i a seguir endavant que com hem vas dir 9 mesos passen volant, doncs a volar!!!!

    ResponderEliminar
  3. T'aniré seguint amb interés. Trobo a faltar un apartat on vagis descrivint les " brasilehiras" i la secció femeninba que aniràs trobant. Una abraçada Tet. ¡¡¡

    ResponderEliminar
  4. Felicitats Joan per aquest blog, aquesta aventura i pel teu valor per canviar tot allò que no t'agradava per realitzar els somnis que persegueixes. Els que t'apreciem viatjarem amb tú a través de les teves paraules esperant la teva tornada. Una abraçada ben forta dels teus amics de Lleida!

    ResponderEliminar
  5. Gràcies a tots pels comentaris!!! Una abraçada d'es de Paraguay!
    Josep, només tinc temps per fer fotos i escriure... ;-)

    ResponderEliminar
  6. Realitzar els teus somnis no és ser egoista, és lo millor que et pot passar en aquesta vida! Paiu no perdis cap oportunitat com aquesta, aprofita totes les noves experiencies que segur que et passaran en aquests 9 mesos i no deixis de fer res! Viu i experimenta de totes les cultures i persones que et trobaras, aquesta és la millor carrera de la vida! Jo si pogues no dubtaria en acompanyar-te hehe pero si quan acabis vols passar-te per Suïssa ja saps q aqui sempre tens casa ;) una abraçada i pura vida!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies lifer! A veure si durant aquest any trobes un forat i m'acompanyes ni que només siguin uns dies en aquesta aventura. Una abraçada!!!

      Eliminar
  7. Per fi puc entrar en el teu bloc, no tinc paraules per descruire el que he sentit en llegir aquesta presentació.....és FANTÀSTIC!!!! Ets un tiu valent i genial i aconseguiràs tot allò que et proposis. Com has dit, nou mesos passen volant, per tant en un obrir i tancar d'ulls et tornarem a tenir-ne entre nosaltres i seràs més ric en tu mateix. Endavant en aquesta gran aventura. T'anirem seguint cada paraula que escriguis en aquest bloc. Un petonàs gegant dels teus amics de Celrà.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Joaneta!! Saps que quan torni tenim pendent una altra quedada Thai tots junts!! una abraçada als dos i un petonàs a l'Afra!

      Eliminar
  8. He arribat al teu blog de casualitat i, tot i que no et conec, he de dir-te que estic molt dacord amb la filosofia de vida i de viure que exposes en aquesta entrada. Si sabem quins són els nostres somnis i està a les nostres mans complir-los, ens hi hem de posar. Sort amb el teu viatge i la teva experiència.

    ResponderEliminar